Home | Contact

Angel van 't Peeland

Lilac poesje Blijft in de cattery

Belle van 't Peeland

Lilac poesje Blijft in de cattery

Bruno van 't Peeland

Chocolate katertje Besproken

Django van 't Peeland

Chocolate tabby katertje Besproken

 

Foto's Week 1 Op zaterdagochtend om 8:30 is Poppy bevallen van 4 kittens, 2 poesjes en 2 katertjes. Moeder en kids maken het goed. Voor Poppy was het even vreemd, 4 van die witte dingen in de bevallingskist maar na een paar dagen weet ze precies wat er allemaal van haar verwacht wordt. De kittens groeien hard en inmiddels gaan de oogjes al een beetje open. De oortjes van alle 4 krijgen al wat kleur en het lijkt erop dat het 4 chocolatepoints gaan worden.
Foto's Week 2 Inmiddels zijn alle oogjes helemaal open en beginnen de kittens de kittenkist voorzichtig te verkennen. Qua kleur zjn we toch niet helemaal zeker. Alle 4 hebben kleur in de oren maar het lijkt er toch op dat er tabby in zit. De kittens groeien verder goed. Sinds gisteren de 300 gram voorbij. Gisteren is ook onze fotgraaf langs geweest enkel moeten we nog even geduld hebben voor de foto's.
Foto's Week 3 Afgelopen week hebben de kleintjes wat meer ruimte gekregen. Er is een kleine ren aan de kittenkist gezet zodat ze wat meer loopruimte hebben. Het lopen beginnen ze in ider geval aardig door te krijgen. Ook worden ze steeds nieuwschieriger. Als ze wat horen gaan de kopjes omhoog en ze komen al een beetje aangebanjerd als je voor de ren gaat zitten.
Foto's Week 4 Afgelopen zaterdag zijn we verhuisd naar beneden. Poppy vond het gelukkig geen enkel probleem. We hebben nog nooit zo'n makkelijke moeder gehad. Ze vind het allemaal maar goed zolang ze maar bij de kittens kan. De kittens vinden het ook prachtig. Ze hebben een lekkere grote ren gekregen om in rond te banjeren en ook de kattenbak heeft zijn intrede gemaakt. (en wordt al gelijk gebruikt!) Vast voer is nog een beetje vreemd maar 1 katertje begon al gelijk met Poppy mee te eten uit het schaaltje met blikvoer.
Foto's Week 5 Afgelopen week zijn ze voor het eerst met zijn allen uit de ren geweest en hebben de kittens hun eerste visite gehad. Het choctabby katertje gaat Django heten. We zitten alleen te twijfelen over het andere katertje. Ik heb het idee dat het toch een chocolate is terwijl Sonja nog denkt dat het een lilac is. We zullen zien.
Foto's Week 6 De kittens eten lekker en groeien flink per dag. Het stel wordt wel steeds moeilijker om in de ren te houden. Ik heb al verschillende keren wat aan moeten passen aangezien 1 van de dames (Belle) het iedere keer weer voor elkaar krijgt om ergens een plekje te vinden waar ze net genoeg houvast heeft op de rand om uit de ren te klauteren. Ik hoop dat ik ze nog een weekje in de ren kan houden maar ik heb er een hard hoofd in......
Foto's Week 7 Die week in de ren houden is het dus niet geworden.... Het zijn echt een stel spoken als ze wakker zijn. Zo heb je er eindelijk eentje rustig op schoot om te kroelen en zo vliegt er een ander kitten voorbij. En daar ging ook de rust... Het stel vliegt echt achter elkaar aan, de tv staat wel aan in huis maar dat is meer voor het geluid. Voor de rest kijk je er niet naar.
Foto's Week 8 Voor Poppy wordt het steeds moeilijker om een fatsoenlijke houding aan te nemen als het stel komt drinken. Ze zijn inmiddels een kilo of de kilo al gepasseerd. Ook heeft het stel gisteren knuffel visite gehad, het personeel van kleine Toulouse (nestje van vorig jaar) is langs geweest. De kittens waren in ieder geval heerlijk rustig toen ze weg gingen.
Foto's Week 9 Afgelopen week weer veel mee gemaakt. De kittenren is grotendeels afgebroken, eigenlijk staat die er alleen nog voor het eten en de kattenbak. Het hele stel heeft de buitenren ontdekt en ligt lekker voor een groot deel van de dag buiten. Het kattenluik hadden ze dus binnen 2 minuten door. Poppy vliegt als een debiel achter de kittens aan of zorgt dat ze achter haar aan gaan. ADHD bestaat dus ook echt bij katten.... En afgelopen maandag kennis gemaakt met een mevrouw in een witte jas. Ze hebben hun eerste inenting gehad en ook de chip is erin gegaan. Gelukkig is alles goed gegaan en hebben we nergens last van.
Foto's Week 10 Afgelopen zaterdag is onze prive fotografe weer langs geweest. Was even werk om alles stil te laten zitten maar uiteindelijk toch weer 4 op een rijtje naast elkaar. Er zaten weer genoeg leuke foto's bij in ieder geval.
Foto's Week 11 Vandaag is Nettie Bosch op visite geweest en wees ons er even op dat de 2 meiden mooie lilacpoint poesjes waren. Daar waar wij in het begin overtuigd waren dat de meiden beide tabbys waren blijkt inderdaad niet te kloppen.... Beide dames zijn inderdaad Lilacpoint. Voor de rest gaat het super met het hele stel ondeugden. 2 zijn er de 1500 gram al gepasserd en de andere 2 zitten daar dicht tegenaan. Drinken proberen we natuurlijk nog steeds bij mama en die laat het ook nog toe. Bruno heeft ook een plekje gevonden en die krijgt er een anderhalf jaar oud speelmaatje bij.
Foto's Week 12 Afgelopen week hebben we weer knuffelvisite gehad. Het nieuwe personeel van Django is nog even langs geweest voordat ze op vakantie gaan. Daar waren we wel blij mee aangezien we daarna even rust hebben. Dan ligt het stel eindelijk even uitgeteld her en der in huis. Voor de rest gaat alles prima. De eerste heeft de 1700 gram al aangetikt. De vliegendeur hebben we inmiddels ook al gevonden. Django hing gisteren al halverwege.....
Foto's Week 13 Afgelopen week bij de dierenarts geweest voor controle en de 2de prik. Alles is weer gezond verklaard en er is flink geknuffeld op de tafel. Poppy begint al wel wat afstand te nemen van de kittens en vind het niet altijd meer nodig dat ze komen drinken. Aan de andere kant beginnen de andere oudere katten te wennen en zitten ze regelmatig achter elkaar aan. Wel zoeken beide dames nog een gouden mandje.
Foto's Week 14 en 15 Afgelopen week is het een beetje druk geweest en helaas zijn de foto's wat later gekomen. Alles gaat prima en het zal niet lang meer duren voordat van dit nestje de kittens gaan verhuizen. Het is welliswaar best druk maar toch ga je ze wel missen. Eentje die het niet gaat missen is Poppy, ze is er inmiddels helemaal klaar mee. Het eerste koffertje wordt inmiddels ingepakt en klaar gemaakt voor de verhuizing.