Home | Contact

Kittens Belle

Sinh van 't Peeland

Choctabby katertje Besproken

Snowbell van 't Peeland

Choctabby poesje Blijft in de cattery

 

Foto's Week 1 Belle is op 3 september met behulp van een keizersnede bevallen van 3 kittens. Zoals het er naar uit ziet 2 katertjes en een poesje. Kittens en moeder maken het goed. Voor Belle was het wel even wennen. 3 van die kleine dingen in een mandje en wat moet je daar mee. Na een paar dagen heeft ze alles goed onder de knie en de kittens groeien lekker. Het enige waar ze niet blij mee was was de kist boven waar ze lekker in kon liggen met de kittens. Na 2 dagen vond ze beneden in een mandje toch een betere plaats.
Foto's Week 2 Afgelopen week ging het opeens niet goed met een katertje. Hij bleek een longontsteking te hebben en helaas hebben we hem in moeten laten slapen. Met de andere 2 kittens gaat het gelukkig goed. Alleen moeder heeft zich weer bedacht en boven op de logeer kamer ligt toch beter dan beneden. Het hele circus is dus weer naar boven verhuisd. De oogjes beginnen inmiddels al een beetje open te gaan en ook komt er wat kleur in de oortjes en de staartjes. Het lijkt erop dat ze alle twee chocolate worden en nu nog even af wachten of er ook tabby bij zit.

Foto's Week 3

Afgelopen week is ook hier de fotograaf langs geweest maar eigenlijk zijn ze nog een beetje jong om ze te laten poseren. Na een foto of 10 de kittens maar lekker weer bij Belle gelegd. Na een dag of 5 had Belle het trouwens al weer gezien boven en het plekje beneden waar ze al eerder had gelegen moest toch weer uitgeprobeerd worden. We kwamen dus thuis en er lagen weer 2 kittens beneden. Dat is weer een 2tal dagen goed gegaan en vandaag lagen ze weer ergens anders in een mandje in de kamer. Moeders weet nog niet goed wat ze nou wil denk ik.
Foto's Week 4 Afgelopen weken is het een beetje druk geweest waardoor foto's maken er een beetje bij ingeschoten is. Belle lijkt het in ieder geval te accepteren dat de kittens in de ren moeten blijven. Ze beginnen ook steeds meer rond te rennen en ook vast voer en de kattenbak heeft zijn intrede gedaan. Blikvoer vinden ze in ieder geval prima en ze groeien met 10-20 gram per dag. Het poesje loopt zelfs voor op het katertje. Hopen dat het een lekker grote meid gaat worden. Belle heeft er de grootste moeite mee om er de baas over te zijn als de kittens lekker willen spelen. Dan is het vaak een poot erover en luisteren naar mamma.
Foto's Week 5 Belle accepteerd het zo maar dat de kittens buiten de ren mogen lopen. Ze vind het prachtig om erachteraan te rennen maar vind het wat minder als ze niet willen luisteren naar haar. Ze hebben het dan veel te druk met alles onderzoeken en spelen met de 2 kittens uit het andere nest. Af en toe gaat dat wel een beetje hardhandig maar over het algemeen gaan ze er prima mee om.
  Wegens drukte is het er helaas niet van gekomen om foto's te maken.
Foto's Week 7 Afgelopen weekend heeft Ice junior visite gehad en Ice junior gaat Sinh heten en verhuizen naar Hoek samen met Wiske uit het andere nestje. Met beide kittens gaat alles goed. Snowbell had het opeens door hoe je uit de kittenren kon klimmen aangezien ze regelmatig Jerom en Wiske eruit ziet springen. De kittenren is dus weer aangepast en het gaat al een paar dagen goed. Ze lopen regelmatig los in de kamer en de andere kittens vinden dat kleine speelgoed ook geweldig. Alleen Belle zit nog wel eens mis. Jerom en Wiske proberen regelmatig aan te schuiven aan de melkbar en vaak wordt het ook nog toegestaan door Belle.
Foto's Week 8 Aankomende week gaat het stel naar de dierenarts voor hun eerste prik en checkup. De 2 zijn lekker druk en ook Wiske is erg blij met haar persoonlijke speelgoed. De ren staat inmiddels de hele tijd gewoon open. Sinh had opeens door hoe je eruit kon klimmen en ondanks een paar aanpassingen lukte het hem toch iedere keer weer om eruit te klauteren.
Foto's Week 9 Afgelopen week zijn ze naar de dierenarts geweest voor hun eerste prik en chip. Snowbell vond die prikken maar niks maar Sinh zat op tafel alsof er niets aan de hand was. Beetje bij beetje komt er ook wat rust in de kittens. Inmiddels liggen ze ook gewoon rustig op schoot zonder alles wat beweegt aan te vallen. Snowbell heeft nog wel wat opvoeding nodig hierin maar we hopen dat dat wel goed gaat komen.
Foto's Week 12 Helaas is het foto's maken er door omstandigheden een beetje bij ingeschoten. Wiske en Sinh zijn aan het rond kijken wat ze allemaal in hun rugzakjes moeten stoppen. Nog anderhalve week en dan is het zo ver. Belle vind het allemaal nog prima. Ze roept de kittens nog regelmatig en ook Wiske is dan welkom als de melkbar open is. De moeder van Wiske (Angel) is de kittens wel beu, die wil er niets meer mee te maken hebben en er wordt naar ze geblazen als ze te dicht in de buurt komen.