Home | Contact

Kittens Angel

Wiske van 't Peeland

Choctabby poesje Besproken

Jerom van 't Peeland

Choctabby katertje Besproken

 

Foto's Week 1 Op woensdag avond is Angel met behulp van een keizersnede bevallen van 2 kittens. Een poesje en een katertje. Moeder en kids maken het goed. Angel doet het voor de eerste keer al gelijk geweldig ze wast en poets gelijk al vanaf dag 1 en beide kittens groeien lekker. De eerste dagen wel met een beetje hulp van wat extra melk maar inmiddels doet Angel alles zelf. De oogjes van het katertje gaan al een beetje open en er zit ook al wat kleur in de oortjes en de staartjes.
Foto's Week 2 Inmiddels zijn alle oogjes helemaal open. Angel doet het ook goed alleen wij blijkbaar niet. Angel vond dat het tijd was om de kittens te verhuizen. Om 3 uur 's nachts.... Ze vind het nu goed dat de kittens op de logeerkamer staan enkel de kist was een halve dag later ook niet goed genoeg meer. Ze moesten in een mandje. Inmiddels ligt ze er weer rustig bij en lijkt het mandje goedgekeurd. Qua kleur is het in ieder geval chocolate en het lijkt erop dat beide tabby zijn. De kittens groeien verder goed. Sinds gisteren is het katertje de 300 gram voorbij.
Foto's Week 3 Het stel begint al lekker rond te banjeren. Nog een beetje onvast op de pootjes maar af en toe een stukje rennen lukt al. Alleen die pootjes zitten nog wel eens in de weg. Moeders vind het wel een beetje lastig. Voorheen lagen ze lekker samen bij elkaar en nu lopen ze al wat rond door de ren. En ja, alles wat beweegt is speelgoed.... Dat is dan een poot erover en vervolgens spelen en daarna een flinke wasbeurt.
Foto's Week 4 Ze beginnen al lekker ondeugend te worden. Ze zoeken elkaar lekker op te spelen en ook moeders wordt al besprongen om mee te spelen. Aankomend weekend verhuizen de kittens naar beneden en dan krijgen ze een grotere ren. We hopen alleen dat Angel het ook allemaal goed gaat vinden.
Foto's Week 5 Afgelopen weekend vonden we het tijd worden om beneden de ren op te bouwen zodat de kittens naar beneden konden verhuizen. We waren nog niet goed en wel begonnen of Angel komt tot onze verbazing met een kitten in haar bek van de trap af gelopen. Die vond het dus ook de hoogste tijd worden om te verhuizen. Inmiddels is alles gesetteld beneden en ook het vaste voer heeft zijn intrede gedaan. Angel vind het in ieder geval allemaal prima zoals alles er nu bij ligt.
Foto's Week 6 De kittens eten lekker en groeien flink per dag. Vooral het katertje gaat hard met ruim 20 gram per dag. Als dat zo door gaat is die volgende week al 1 kilo. Het is in ieder geval een heerlijk stel. Ze zijn of druk of ze zitten te eten of ze liggen te slapen. En als ze wakker zijn dan zijn ze ook echt wakker. Precies hun moeder. Die behandeld haar kittens ook als prive speelgoed. Zodra er wat voorbij gevlogen komt dan mag je het pakken.....
Foto's week 7 Afgelopen week heeft Wiske een manier gevonden om uit de ren te klauteren. Heb de ren een klein beetje aan gepast en madam is nog niet slim genoeg om hetzelfde trukje op een andere plaats uit te proberen. Ik vind het prima in ieder geval. Jerom heeft van de week ook visite gehad en blijft in debuurt wonen. Belle vind het ook leuk dat er kittens in huis lopen. Die van haar zijn nog niet groot genoeg om mee te rennen dus dat kan mooi met deze 2.
Foto's Week 8 Afgelopen week is de fotograaf langs geweest voor een paar leuke foto's. Jerom en Wiske hebben zich voorbeeldig gedragen enkel was het blijkbaar wel hard werken zo als model. Beide kittens zijn in slaap gevallen tijdens het poseren. Het kan ook dat het gewoon te lang duurde want aan het eind van de foto sessie hadden we 250 foto's..... Met beide donderstenen gaat het verder prima. Ze groeien als kool en zijn zo ondeugend als je maar kan verwachten van kittens
Foto's Week 9 Afgelopen weken is het een beetje druk geweest waardoor foto's maken er een beetje bij ingeschoten is. Er is wel veel gebeurd. Jerom heeft kennis gemaakt met de hele familie waar hij gaat wonen en volgens mij kunnen ze niet wachten tot het zover is. Ook zijn we afgelopen vrijdag naar die gemene vrouw in een witte jas geweest voor een prik, een chip en algehele controle. Alles ging prima en er is weer veel geknuffeld met beide kittens. We kregen Wiske zelfs bijna niet terug van de assistente.
Foto's Week 10 Beide kittens groeien lekker. Jerom is de 1750 gram al gepasseerd en Wiske tikt bijna de 1400 gram aan. Voor de rest zijn ze voornamelijk druk met spelen als ze wakker zijn. Zijn ze niet aan het spelen dan zitten ze te eten en anders liggen ze te slapen. Op schoot of in een mandje maakt niet uit.
  Wegens drukte is het er helaas niet van gekomen om foto's te maken. Het personeel van Jerom is nog wel op knuffelvisite geweest.
Foto's Week 12 Afgelopen week heeft Wiske visite gehad en ze gaat samen met Sinh uit het andere nestje verhuizen naar Hoek. Ze blijven lekker in de buurt. Tevens zijn ze naar de dierenarts geweest voor hun 2de prik en checkup. Alles is gelukkig goed en weer moesten we bij de assistente Wiske op gaan halen. Ze had het niet erg gevonden als we haar niet mee naar huis hadden genomen. In huis gaat ook alles super. Toen ze jonger waren wilden ze niet in de kittenren blijven en nu liggen ze er 's nachts in te slapen samen met het andere nestje....
Foto's Week 13 Afgelopen weekend is Jerom 1 eiland verderop verhuisd naar Joep, Aibo en hun personeel. Wiske blijft nog wat langer en gaat samen met Sinh half december verhuizen. We kunnen dus nog even genieten van die meid..